SEO: Question & Answer(Basics)

Question 1. What Is Spider?
Answer. A browser- like program that downloads web pages.

Question 2. What is Crawler?
Answer. A program that automatically follows all of the links on each web page.

Question 3.What is Indexer?
Answer. A program that analyzes web pages downloaded by the spider and the crawler.

Question4.What is Keyword Frequency?
Answer. Keyword frequency means the number of times a keyword phrase or keyword appears with in a web page. The more times a keyword or keyword phrase appears within a web page, the more relevance a search engines are likely to give the page for a search with those keywords or key phrase.

Question 5. Keyword Prominence?
Answer. Keyword prominence refers to how prominent keywords are within a web page. It is recommendation to place important keywords at the start or near of a web page, starting of a sentence, TITLE or META tag.

Question 6. Keyword Proximity ?
Answer. Keyword proximity refers to the closeness between two or more keywords. It is better to have keywords placed closer in a sentence.

Keyword proximity examples:
Example 1: How Keyword Density Affects Search Engine Rankings.
Example 2: How Keyword Density Affects Rankings In Search Engine.
In above example, if someone searched for “search engine rankings,” a web page containing the first sentence is more likely to rank higher than the second.
The reason is because the keywords are placed closer together.

Question 7. What are supplemental results?
Answer. Supplemental results are filtered by search engines in order not to spam users with similar pages that exist on one site or on several sites. That is why even though supplemental results are retrieved together with the main results, they are viewable only if you choose to look at them. (Or) filtered results that are similar to the ones already shown.

Question 8. What does “organic search results” mean?
Answer. It is the same as “natural search results”. This is the opposite to paid listings.

Question 9. What is Page Rank?
Answer. Page rank is a number between 0 and 10 which indicates the importance of a website in the eyes of Google. It is the system invented by Larry Page (one of Google’s founders) and one of the reasons that Google was so successful in showing the most relevant results to the searcher. Page rank today is only one out of the 250 factors that Google is using to rank websites.

Question 10.What is Link building?
Answer: Link building is the most popular off-Page SEO method. Basically by building external links to your website, you are trying to gather as many ‘votes’ as you can so that you can bypass your competitors and rank higher. For example if someone likes this article and references it from his/her website or blog, then this is like telling search engines that this page has good information.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: